Translate

Thursday, May 16, 2013

Christenvervolging niet belangrijk?

Voor minister Timmermans is Christenvervolging geen prioriteit.
De christelijke partijen CDA, CU en SGP hebben aan minister Timmermans gevraagd wat hij denkt te doen naar aanleiding van de vele moorden op Christenen door Islamitische extremisten zoals Boko Haram in Nigeria. Wat ik de minister heb horen zeggen is dat er wel meer groepen zijn die vervolgd worden, zoals dissidenten, homo's en activisten. En ook Christenen. Hij ziet geen aanleiding om aan de vervolging van Christenen meer aandacht te geven dan aan de rest. Hij voegde er aan toe dat religieus geweld niet het monopolie van Islamisten is, de Christenen kunnen er ook wat van, hij doelde op het "Verzetsleger van de Heer" van Joseph Kony.

Wat is hier mis aan?
De laatste opmerking vind ik ronduit beledigend. De terroristenbende van de idioot Kony heeft niets met Christendom te maken. Het zogenaamde Verzetsleger van de Heer heeft geen enkele relatie met de leer van zachtmoedigheid van Christus. Er is geen enkele Christelijke kerk of groepering te vinden die in de verste verte ook maar iets met de bende van Kony te maken heeft of er mee sympathiseert. Het is ook geen verschijnsel dat overal in de wereld de kop op steekt.

Laten we nu eens naar het Islamitisch terrorisme kijken. Dat is echt niet zo'n raar en geïsoleerd verschijnsel als de bende van Kony. Er zijn ontelbare radicale imams die geweld en haat prediken en er zijn in de Islamitische wereld hele volksstammen die er achteraan lopen. Er zijn zelfs staten met grote bevolkingsgroepen die een radicaal Islamitische visie hebben met grote invloed op het regeringsbeleid. Denk aan Iran, Saoudi-Arabië, Pakistan, Afghanistan, Indonesië, Somalië, Soedan, de Gaza-strook, Libië, moet ik nog verder gaan? Van de 19 terroristen bij de aanslag op de Twin-towers kwamen er 17 uit Saoudi-Arabië.

Per jaar worden er 150.000 Christenen vermoord, grotendeels door Islamitische daders. Verder worden er jaarlijks vele kerken in de brand gestoken en Christenen uit hun woningen verjaagd. Met alle respect voor homo's die in Islamitische landen op hun tellen moeten passen, is hun lot te vergelijken met dat van de Christenen?

Het CDA, CU en de SGP vertegenwoordigen een aanzienlijke groep Christelijke Nederlanders die met hun vervolgde geloofsgenoten elders in de wereld sympathiseren. Deze sympathie zou toch enigszins in het Nederlandse regeringsbeleid terug te vinden moeten zijn? De Nederlandse regering pretendeert toch er voor ons allemaal te zijn? Waarom dan die denigrerende politieke correctheid van minister Timmermans en de ronduit beledigende opmerking over de Kony bende?


No comments:

Post a Comment