Translate

Monday, June 18, 2012

Geloof ziet het onzichtbare, gelooft het ongelofelijke en bereikt het onmogelijke

Over welk geloof hebben we het?
Het gaat hier niet over religieuze vormen van geloof maar over geloof als drijvende kracht voor ons handelen. In de titel van deze column wordt een goede omschrijving van geloof gegeven, ik heb het ergens gelezen en het maakte indruk op me.

Een mooi voorbeeld.
In de tijd voordat de mens op de maan was geland en weer teruggekomen, was dit hele idee letterlijk nog onzichtbaar, niemand had ooit de maan van dichtbij gezien. Het was ongelofelijk, veel mensen geloofden niet dat het mogelijk was en ook nu nog zijn er hele volksstammen die ontkennen dat de maanreis überhaupt heeft plaatsgevonden. Men achtte het voor die tijd als onmogelijk.
President Kennedy zag het voor zich, hij geloofde dat het mogelijk was en de NASA bereikte het 'onmogelijke'.

Prachtig! Maar wat heb ik er aan?
Het voorbeeld van de maanreizen is natuurlijk groots en gaat de mogelijkheden van een enkele persoon te boven. In de geschiedenis en ook in deze tijd zijn er talloze voorbeelden te vinden van enkelingen die  een droom hadden waarin ze geloofden en die hun droom ook waar gemaakt hebben. Soms alleen en soms met de hulp van anderen. Denk maar aan het zeilmeisje Laura Dekker. Ze zag de zeilreis rond de wereld die nog moest gebeuren, ze geloofde in wat anderen voor ongelofelijk hielden en ze bereikte het  'onmogelijke'. Tegen de stroom van deskundologen en kinderbeschermers in deed ze waar ze in geloofde. Niets kon haar tegen houden, daar was haar geloof te sterk voor.
Heb jij een droom? Dan heb je ook het geloof nodig om het waar te kunnen maken. Dat geloof is een creatie van jouw geest. Wanneer je dat geloof hebt, ga dan aan de slag!

No comments:

Post a Comment