Translate

Monday, June 4, 2012

Nieuw masterplan voor Europa

Waarom een masterplan?
Er is sprake van het maken en invoeren van een masterplan om de Euro en de Unie te redden.
De eurozone moet dan tot een echte monetaire unie worden omgevormd en een logisch gevolg lijkt het vormen van een echte politieke eenheid. Brussel krijgt dan meer macht en de lidstaten moeten een flink deel van hun soevereiniteit inleveren.

Wat betekent dit?
Er wordt (als het doorgaat) een flinke stap gezet naar de vorming van een Europese superstaat. Wanneer dit gebeurt, zal dit waarschijnlijk plaatsvinden onder de druk van de crisis en zal er geen referendum worden gehouden. Of wij Nederlanders het nu willen of niet, we worden op deze manier ingelijfd in een superstaat waarin wij als klein land heel weinig te vertellen hebben. Van een vetorecht kan dan geen sprake zijn.

Wat doen Nederlandse politici?
Wat ze zouden moeten doen is deze kwestie ook in de verkiezingen laten meespelen. Daar hebben de Eurocraten onder hen natuurlijk helemaal geen zin in. Behalve Roemers en Wilders zal niemand het uit eigen beweging over hebben.

Wat zou u kunnen doen?
Als u het met deze Europese ontwikkeling niet eens bent, moeten u het laten horen. Benader Kamerleden met deze kwestie. Laat uw mening horen.

1 comment:

  1. De euro mocht eigenlijk alleen maar worden ingevoerd indien de financiele regels golden voor elk land waar deze gebruikt wordt het zelfde is.

    ReplyDelete