Translate

Friday, June 15, 2012

De kracht van jouw gedachten

Gedachten zijn belangrijk.
Alles wat je aan maaksels om je heen ziet is door mensen bedacht. De bus die je ziet rijden is het product van de menselijke geest. De omstandigheden waarin we verkeren zijn vaak het resultaat van menselijk handelen. Buiten de natuur is er vrijwel niets waarover niet eerst is nagedacht.

Jouw gedachten zijn belangrijk.
Je kan denken: 'Het is vrijdag en het regent, bah wat een rot weer! Ik heb nergens zin in. Naar het strand gaan wordt niks'.
Je pakt de krant en daar wordt je ook niet vrolijk van. Het nieuws op de radio vrolijkt je niet op.
Als je in deze trant door blijft denken dan is de kans groot dat het vandaag niks wordt.
Je kan er voor kiezen om je gedachten op positieve zaken te richten. Vandaag ziet er heel anders uit wanneer je het slechte weer en het slechte nieuws uit je gedachten verdrijft en je je voorneemt om je kamer op te ruimen en daarmee begint.

Je kunt je gedachten sturen.
Dat is soms niet gemakkelijk omdat negatieve gedachten de neiging hebben om telkens weer de kop op te steken. Wanneer je moeite hebt om negatieve gedachten te weren, kijk dan eens waar ze vandaan komen. Wordt je chagrijnig van het nieuws? Luister en kijk er dan ook niet naar! Het nieuws dat zo belangrijk is dat je het moet weten komt toch wel op de een of andere manier naar je toe. Bovendien heeft het weinig zin om te blijven piekeren over zaken waarop je geen enkele invloed kan uitoefenen. Richt je gedachten op zaken die je wel onder controle hebt of kunt krijgen.
Met enige moeite en oefening lukt het je vast om je gedachten in een positieve richting te sturen.

Maak je gedachten productief.
Het is plezierig om zo maar wat te denken en te filosoferen. Ik doe dat zelf graag.Maar voor je eigen welbevinden is het erg goed wanneer je gedachten tot iets concreets leiden. Over dit stukje heb ik even moeten nadenken, het staat er nu en dat geeft me voldoening.
Je zou vandaag (en voor de rest van je leven) kunnen denken over hoe je jouw werk beter zou kunnen doen en het dan ook werkelijk doen natuurlijk. Het lukt je vast om je gedachten productief te maken. De resultaten zullen je verrassen.

No comments:

Post a Comment