Translate

Tuesday, September 18, 2012

Bewaar zorgen en angst

Bewaar zorgen en angst voor echte rampen.
We maken ons vaak zorgen om dingen die in de toekomst verborgen liggen. De vraag is of de dingen waar we bang voor zijn ooit zullen gebeuren. We weten het niet. Meestal niet. Dat je ooit met een vliegtuig naar beneden zal storten is zeer onwaarschijnlijk. Het heeft geen enkele zin om je druk te maken over wat ooit zou kunnen gebeuren. Ben je bang voor inbraak? Zorg dan voor veilige sloten, berg kostbaarheden goed op en vergeet het verder.

Richt je op positieve dingen.
In plaats van bevend op een inbraak te zitten wachten kan je beter iets doen aan inbraakbeveiliging en het dan uit je hoofd zetten. Richt je op dingen die je kunt beïnvloeden en zoek dan de positieve zaken uit. Je kunt iemand tegenwerken of je kunt hem helpen. Kies dan voor helpen. Je acties komen op de een of andere manier altijd bij je terug. Het kunnen dan beter positieve acties zijn.

Je kan je angst en zorgen overwinnen.
Tenzij je lijdt onder dwangmatige angsten (waarvoor je hulp kan zoeken), kun je er voor kiezen om angst en zorgen te vervangen door positieve gedachten. Je kunt beginnen er goed op te letten wat er van buiten bij je binnenkomt. Als je een beetje somber bent dan zijn de nieuwsberichten en actualiteitenprogramma's misschien niet zo geschikt om naar te kijken. Waarom zou je je geest voeden met narigheid? Van al dat gepraat over de crisis en andere ellende wordt je echt niet wijzer.
Je kunt veel beter een goed boek lezen, een cursus volgen de je kansen op  succes verhoogt of iets anders positiefs doen.

Dankbaarheid is een effectief wapen tegen angst en zorgen.
Wanneer er negatieve gedachten bij je opkomen dan kun je ze vrijwel meteen kwijtraken door alle dingen op een rijtje te zetten waarvoor je dankbaar kunt zijn. Misschien moet je hard nadenken maar als je even volhoudt dan lukt het wel. Je hoeft niet religieus te zijn om dankbare gevoelens te koesteren. Je kunt gewoon dankbaar zijn voor de goede dingen in je leven. Wanneer je dankbaar bent dan sluit je negatieve gedachten uit, dankbaarheid en negatieve gedachten gaan gewoon niet samen.


No comments:

Post a Comment