Translate

Wednesday, September 5, 2012

'K ben vandaag zo vrolijk!

'K ben vandaag zo vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk was ik nooit.
Dit is de titel van een liedje van Herman van Veen. Het is een liedje dat je vrolijk maakt. Het zijn niet alleen liedjes die je vrolijk kunnen maken. Je kan er ook zelf voor zorgen dat je vrolijk wordt. Je hebt daar eigenlijk niets voor nodig. Puur op de kracht van je eigen gedachten kun je er voor zorgen dat je weer vrolijk wordt. Ik neem aan dat je redelijk gezond bent en niet geplaagd wordt door een zware depressie, in dat geval zou ik een dokter raadplegen.

Chagrijnig zijn en vrolijk worden is eenvoudig.
Je kan niet tegelijkertijd chagrijnig en vrolijk zijn. Wanneer je chagrijnig bent en je wil vrolijk worden denk dan aan vrolijke dingen en ban het pessimisme uit je hoofd. Het klinkt eenvoudig en dat is het in feite ook. Soms kan je in een chagrijnige bui blijven hangen en lukt het je niet goed om op vrolijke gedachten te komen. Je kunt dan vrolijk worden via een omweg. Er is vast wel iets in je leven waarvoor je dankbaar kan zijn. Denk daar aan en maak in gedachten een lijstje van dingen waarvoor je dankbaar bent. Noem in gedachten ook de reden waarom je ergens dankbaar voor bent. Je zult zien dat het chagrijn plaats maakt voor dankbare en positieve gedachten.

Waarom laat je me niet met rust en laat me lekker chagrijnig zijn!
Als deze gedachte in je opkomt dan lijk je er vanuit te gaan dat je stemming (chagrijnig, vrolijk) een kwestie van keuze is. Dat is ook zo.
Je bent inderdaad vrij om chagrijnig te zijn als je daar zin in hebt.
Er hangt wel een prijskaartje aan, negatieve gedachten en chagrijn helpen je niet vooruit in de wereld. Als je dat niets kan schelen dan is dat natuurlijk prima. Maar als je vooruit wil komen en wil groeien dan is het veel beter om positief en vrolijk te zijn. Aan jou de keuze.

No comments:

Post a Comment