Translate

Tuesday, September 11, 2012

Overtuiging en resultaat

Werken met overtuiging.
Wat betekent dat eigenlijk? Dat betekent dat je werkt in de volle verwachting dat het resultaat dat je voor ogen hebt, ook werkelijk behaald wordt. Maar dat spreekt toch van zelf? Er is toch niemand die niet gelooft in wat hij of zij doet? Kijk eens naar lijsttrekkers die in het in de peilingen niet goed meer doen. Ze blijven hun best doen maar het vuur is er uit. Je voelt aan dat ze zelf niet meer in een overwinning geloven. In het dagelijks leven kom je zulke mensen ook tegen. Ze werken correct hun werktijd vol maar er zit geen overtuigingskracht in. Ze doen wat ze opgedragen is maar liever zouden ze iets anders doen.

Hoe staat het met jou?
Als jij een bepaald doel voor ogen hebt waarvoor je nu aan het werk bent, dan snap je precies wat ik bedoel. Wanneer je echt gelooft dat de kleine garage die je pas begonnen bent, zal uitgroeien tot een grote bloeiende zaak, dan werk je met overtuiging die iedereen voelt. Het zal je gaan lukken.
Wanneer je echter twijfelt, en elke kleine tegenslag geeft voeding aan die twijfel, dan komt het geloof in het gewenste eindresultaat op een laag pitje te staan en ten slotte flakkert het uit. Het zit er dan ook dik in dat je onderneming niet zal slagen.
Het geloof in wat je doet is niet alleen belangrijk wanneer je voor jezelf werkt, maar ook als je in loondienst werkt.

Je werkt in loondienst en dan?
Je werkt voor een baas. Hij heeft het heilige vuur wel, maar jij niet. Je doet dat werk omdat je nu eenmaal moet werken voor je brood maar liever deed je iets anders. Op zich een heel begrijpelijke houding maar je begrijpt natuurlijk wel dat zo'n houding niet tot succes leidt. Wanneer je daar tevreden mee bent, mij best, dan laten we het hierbij.
Je wilt wel vooruit en dit saaie baantje is maar een tussenstation op weg naar iets beters. Toch loont het de moeite om het 'saaie' baantje te zien als een noodzakelijke stap op weg naar je einddoel. Als je het zo bekijkt dan komt dat vervelende baantje in een heel ander daglicht te staan. Het wordt dan onderdeel van de route die voor jezelf hebt uitgestippeld. Je huidige baan is dan een springplank voor je toekomstplannen. Je gaat dan met overtuiging werken en dat brengt je doel dichterbij.

Werk met overtuiging en je zal je doel bereiken.

No comments:

Post a Comment