Translate

Tuesday, July 24, 2012

Gebruik je intuïtie

Je denkt aan iemand en ze belt je op.
Ik koos intuïtief voor dit schilderij van Pissarro 
Ken je dat? Je zit aan iemand te denken en die persoon belt je op. Of je zit met je partner in een kamer en je begint beiden tegelijkertijd over hetzelfde te praten. Of je tobt al een tijdje over een probleem en zonder dat je dat kunt beredeneren kies je een bepaalde oplossing, die dan ook de juiste blijkt te zijn. Er zijn vele varianten op dit thema te bedenken maar het komt hierop neer dat een bepaald idee of gedachte je zomaar invalt, zonder dat daar een bewuste redenatie aan vooraf gaat.

We noemen dat intuïtie.
Er zijn nogal wat omschrijvingen voor dit begrip. Zelf zou ik kiezen voor een impliciete ingeving. Impliciet wil zeggen dat de gedachte niet precies is uitgewerkt maar dat de gedachte wel in de ingeving is opgesloten. De gedachte of het idee zit als het ware nog in de verpakking (de ingeving), je moet hem er nog uithalen.

Hoe werkt het?
Ik heb er wel een idee over (volstrekt geen wetenschappelijke verklaring!). Wanneer je aan iemand denkt dan beïnvloedt dat de persoon aan wie je denkt. Hoe? Dat is me een raadsel. Vibraties? Gedachte golven? Wie het weet mag het zeggen.

Laten we eens een experiment uitvoeren.
Denk de hele dag aan een bepaald persoon. Het moet wel een bekende van je zijn die in staat is om je te bellen. Elvis Presley telt dus niet mee. Het moet ook niet iemand zijn die jou om de haverklap belt. Denk regelmatig aan die persoon. Stel je in gedachten voor dat  hij of zij je gaat bellen. Concentreer je op die gedachte. Herhaal dat steeds in de loop van de dag. Het experiment is min of meer geslaagd wanneer die persoon je inderdaad belt.

Ik ben reuze benieuwd hoe het experiment bij jou afloopt, je zou me een enorm plezier doen wanneer je laat weten hoe het gelopen is.

Vertrouw op je intuïtie.
Leer naar jezelf te luisteren. Er zullen vast wel situaties in je leven optreden waar je al redenerend niet uitkomt. Wanneer je iemand tegenkomt je hebt het gevoel dat je die persoon niet kunt vertrouwen, ga dan niet met die persoon in zee. Moet je een sollicitant beoordelen en blijf je twijfelen, neem die persoon dan niet aan.

No comments:

Post a Comment