Translate

Thursday, July 26, 2012

Willem Holleeder en de VVD wethouder

Wat is er aan de hand?
Willem Holleeder, een bekende Nederlander uit kringen met een opvallend hoog sterftecijfer, gaat een column schrijven in de Nieuwe Revue. De Amsterdamse wethouder Eric van der Burg van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie vindt dat 'idioot en smakeloos'. Van der Burg twittert: 'Dit is een door en door slecht mens dat geen podium verdient'.
Willem druk aan het werk met zijn eerste column

Wat is hier mis mee?
Iedereen mag denken van Holleeder wat men wil. Feit is dat de man zijn straf heeft uitgezeten en vrij rondloopt. Dat Justitie nog een financieel akkefietje met hem heeft, doet niet terzake. Holleeder is vrij man en mag elke baan aannemen die hij wil. De Nieuwe Revue mag handelen naar eigen goeddunken zolang de wet niet overtreden wordt.

Wethouder Van der Burg heeft onder andere Zorg en Welzijn in zijn portefeuille. In die hoedanigheid moet Van der Burg zich niet negatief uitlaten over een individuele Amsterdammer, ook al heet die Willem Holleeder. Het is niet volslagen ondenkbaar dat Holleeder, die hartpatiënt is, ooit onder de vleugelen van Zorg en Welzijn terechtkomt. Ook hij heeft recht op een eerlijke behandeling van de overheid, daarom is het onjuist dat een wethouder zich in zulke bewoordingen over een individu uitlaat.

Natuurlijk heeft Van der Burg recht op een eigen mening, als hij zich 's morgens staat te scheren mag hij zijn partner daar uitgebreid op trakteren. Er zijn vast wel verjaardagen waar hij zijn prive meningen kan debiteren. Als wethouder moet hij terughoudend zijn.

Bovendien zijn wij mans genoeg om zelf een oordeel over de kwestie te kunnen vormen, daar is geen opgewonden wethouder bij nodig.

2 comments:

  1. Grappig! Zie mijn reactie in Het Parool van 27-7, "Het laatste woord"

    ReplyDelete
  2. Dag Remco, ik heb je stuk niet kunnen vinden. Ben zeer benieuwd, kun je me een link sturen of zo?

    ReplyDelete