Translate

Thursday, August 23, 2012

Dromen en verlangens

Wat hebben dromen en verlangens met elkaar te maken?
Wat het verlangen van Willy Sluyters was is wel duidelijk
Dromen, ik heb het over dagdromen, gaan meestal over dingen die je mooi en aantrekkelijk vindt. Een mooie man of vrouw, een vakantiereis, een mooie auto of zelfs een vaag gelukkig gevoel. Verlangens zijn dromen die je eigenlijk zou willen waarmaken. Het verlangen is wat concreter dan de droom. Het verlangen in jou wil zich verwezenlijken. Maar zolang je niets met het verlangen doet ben je in feite nog aan het dagdromen. Heerlijk hoor, er is niets mis mee maar het is goed om te bedenken dat je met actie een verlangen tot uitvoer kan brengen.

Het schilderij vond ik bij Simonis & Buunk

Verlangens omzetten in realiteit, gaat dat zomaar?
Soms wel, vooral als het voorwerp van je verlangen financieel binnen je bereik ligt, dan koop je het gewoon. Als jou verlangen uitgaat naar een bepaalde man of vrouw dan wordt het al een stuk moeilijker. Je probeert met haar in contact te komen en haar voor je te winnen. Dat lukt misschien niet meteen, maar het verlangen lijkt dan juist des te brandender te worden. Het meisje in kwestie wordt steeds begeerlijker, je kan er niet van slapen. Zolang je niet definitief en duidelijk bent afgewezen geef je het niet op. Sommigen accepteren zelfs een afwijzing niet en gaan door en ik heb wel eens gezien dat het dan toch lukte.
Zo is het met materiële zaken waarnaar je verlangen uitgaat ook. Je wilt voor jezelf beginnen, je droomt daar al een hele tijd van en op een dag begin je. Je merkt dan dat het toch niet zo gemakkelijk gaat als in je dromen. Maar als je verlangen sterk genoeg is ga je door en je overkomt de eerste moeilijkheden. Daarna zijn er weer obstakels maar je verlangen naar succes drijft je om ze op te ruimen. Totdat je je doel bereikt hebt.

Je moet het verlangen wel levend houden en koesteren.
Wanneer je aan de uitvoering van je verlangen begint dan loop je het gevaar dat die droom wordt ondergesneeuwd door allerlei werk en problemen. Als je niet dagelijks jouw verlangen voor ogen houdt en het idealiseert dan loop je de kans je motivatie te verliezen. Hoe onwaarschijnlijk dit ook klinkt, geloof me, het gebeurt. Kijk maar eens goed om je heen en zie mensen die vol enthousiasme ergens en begonnen en het niet lang daarna weer opgaven.

Houdt het verlangen in je brandend.

No comments:

Post a Comment